úterý 15. dubna 2014

S Honzou v Bruxxu

Zkraje týdne jsme pozvali Honzu do Prahy. Právě se vrátil z Číny, tak jsme si poslechli poznatky a zajímavé povídání o jiné kultuře. Zašli jsme do nově otevřené belgické restaurace Bruxx, která je součástí Národního domu na Náměstí Míru. Interiér je hodně stylový a vypadá skvěle. Mají tu spoustu točených piv, takže jsme začali jejich degustací. Chutnala nám pšeničná piva, amber Augustijn Blonde, ale i višňový Kasteel Rouge.

Romča si dala jako předkrm skvělé krevetky a Štěpán s Honzou kachní foie gras a křepelku. Super začátek.

Jako hlavní jídlo jsme si objednali mušle (slávky, srdcovky a dlouhé Jack Knife) a Romča měla filet z mořského vlka. Obojí bylo skvělé. Štěpán takhle dobré mušle jedl naposledy na Zélandu.

Mezitím jsme poslouchali vyprávění o Číně a odlišnostech našich kultur. Snad se tam někdy také podíváme, Honza s Verčou už teď mají pěkné zážitky. Nakonec jsme ještě zvládli dezert, který vypadal jako umělecké dílo a i skvěle chutnal. Fantastická večeře. Ne zrovna levná, ale za kvalitu se vyplatí zaplatit něco navíc.

Večer jsme se doma s Honzou koukli na pěkné fotky z jejich fotoblogu.

Žádné komentáře: